„Барам Албанците да имаат разбирање за нас“, вели Димитриевски

news
Advertisement

Градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски денеска во летното издание „Click21“ на ТВ21 истакна дека францускиот предлог не згазил, односно ни го згазил достоинството.

Advertisement

Тој побара од сограѓаните Албанци да имаат разбирање.

„Јас ги молам сограѓаните Албанци да не разберат во каква состојба сме, доколку некој дојдеше и побараше од албанските граѓани во државава да им правеше ревизија на историјата, да им каже дека тие не зборуваат албански јазик. Да им каже дека во Македонија на времето немало албанско малцинство, како тие што кажуваат за Бугарија дека не постои македонско малцинство, дали ќе беа горди? Не секако“, вели Димитриевски.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.