ВАКВО МАФИЈАШКО ВЛАДЕEЊЕ НЕМА НИ ВО ЈУЖНА АМЕРИКА! Со амнестии, аболиции и измени во КЗ се урниса правниот поредок, вели Демократски сојуз

news
Advertisement

Во државата никој не верува дека сте загрижени за пренатрупаноста во затворите туку затоа што сте алчни за пари и власт, се вели во соопштението на ДС.

Advertisement

Со измените на Кривичниот законик, со предлог законот за амнестија и со најавената трета амнестија или ставање во сила на одлуката за аболиција на Ѓорге Иванов, ДУИ и СДСМ дефинитивно го урнисаа правниот систем во државата и создадоа предуслови мафијата да владее во Македонија, да трупа капитал и да ги блокира евроинтеграциите, оценува Демократски сојуз на Павле Трајанов.

„Вакво мафијашко владеење нема ниту во јужноамериканските држави! Многу е опасно што угледни професори по казнено право за пари се ставија во одбрана на измените во Кривичниот законик и амнестијата на тешки криминалци.

Во државата никој не верува дека сте загрижени за пренатрупаноста во затворите туку затоа што сте алчни за пари и власт!

Со ваквите одлуки само ја блокирате Македонија на европскиот пат и не можеме да веруваме дека ЕУ и САД очекуваат со овие криминални владини активности да го промените Уставот. Сериозен проблем е тоа што меѓународната заедница не реагира на соодветен начин што власта го злоупотребува како наводна нивна поддршка за ова невидено разнебитување на државата и правниот поредок“, се вели во соопштението на ДС.

Извор: https://plusinfo.mk/vakvo-mafi-ashko-vladee-e-nema-ni-vo-uzhna-amerika-so-amnestii-abolicii-i-izmeni-vo-kz-se-urnisa-pravniot-poredok-veli-demokratski-so-uz/

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.