ВИДЕО: ВО МОСКВА СЕ ОРГАНИЗИРАШЕ СОБИР ЗА ПОДДРШКА НА СРБИЈА И СРБИТЕ НА КОСОВО

news
Advertisement

рпската дијаспора во Москва и голем број Руси ги поддржаа Србија и српскиот народ на Косово и Метохија со симболично возење низ главниот град на Русија, од Амбасадата на Србија до Амбасадата на Соединетите Американски Држави.

Advertisement

Низ Москва поминаа голем број возила со знамињата на Русија и Србија кои ги пееја песните „Сино пролетно сонце од Косово“, „Ој Косово Косово“, „Косово е Србија“. Многу од возилата ги имаа ознаките „Z“ и „V“ на руските тенкови и воената опрема што се користат во операцијата во Украина.

Покрај знамињата, на возилата можеа да се забележат разни натписи: „Да ги поддржиме нашите“, „Нема да ги оставиме нашите“…

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.