Monday, March 04, 2024

ВИДЕО: Попови се степале за време на погреб!

news
Advertisement

Двајца Попови се степаа за време на погреб на војник во Украина, пренесе украинската агенција УНИАН.

Advertisement

Инцидентот се случил во областа Виница во западна Украина, а причината биле различните ставови на свештениците за конфликтот во Украина.

Според агенцијата, едниот од нив бил свештеник на канонската Украинска православна црква (под дурско влијание), а другиот претставник на расколничката православна црква во Украина (под влијание на Фанар).

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.