Во пожар изгоре автомобил паркиран на училишен паркинг во центарот на Тетово

news
Advertisement

Денеска околу 17 часот избувнал пожар во автомобил паркиран во дворот од основното училиште Лирија во Тетово. Интервенирала Територијалната противпожарна единица Тетово.

Advertisement

По пријавата веднаш заминавме да интервенираме. Автомобилот е марка рено со тетовски таблички. Имаше и експлозија, возилото имаше плински уред. Огнот е целосно изгаснат“, информираше Авни Амети, командир на Територијалната противпожарна единица Тетово.

За време на летниот распуст општина Тетово ги пренамени дел од училишни дворови во слободни паркиралишта.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.