Вучиќ: Во Македонија и Србија опаѓа ентузијазмот за влез во ЕУ

news
Advertisement

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ за РТС изјави дека во регионот опаѓа ентузијазмот за влез во Европската Унија, особено во Македонија и Србија. Причините за тоа, вели дека се пред сè поради политичките барања.

Advertisement

– Секако, тоа го зборуваа сите претставници на земјите, плус претставникот на привремената институција во Приштина и тоа што е повеќе од јасно е тоа дека постои пад на ентузијазмот за влез во ЕУ во земјите од регионот, особено во Македонија и Србија. Тоа е пред сè поради политичките барања што доаѓаат, а се однесуваат на национални и територијални прашања, изјави Вучиќ.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.