Даниловски: Пикот ќе настапи во следниве седум дена, новиот сој ќе ја полни статистиката додека не прегори!

news
Advertisement

Епидемиологот Драган Даниловски во изјава за ТВ24 порача дека не се потребни нови рестриктивни мерки и покрај зголемувањето на бројот на случаи во изминатите неколку седмици.

Advertisement

Според неговите очекувања, бројот на заразни од наредниот месец значително ќе се намали.

„Рестрективни мерки не се потребни, потребно е само да продолжат досегашните мерки, за носење маски во затворени простори, ова треба особено да важи за ранливите категории. Новиот сој на Ковид-19 ќе ја полни статистиката додека не прегори. Пикот ќе настапи во следниве седум дена и веќе во септември се очекува бројките да стивнат“, истакна Даниловски.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.