Добар е и навечер, но на почетокот на денот е НАЈДОБАР: 3 причини зошто е препорачливо да имате УТРИНСКИ СЕКС

news
Advertisement

Како што покажале истражувањата, продуктивноста кај мажите и жените е поголема во текот на денот.

Advertisement

Некои парови најмногу уживаат во сексот во вечерните часови, додека има и такви кои уживаат во утринските часови. Она што е сигурно е дека секогаш кога имате секс, тој дефинитивно добро влијае на вашето здравје.

Сега ви пренесуваме зошто сексуалниот однос е најдобар во утринските часови, односно кога ќе се разбудите:

Поголема продуктивност

За време на сексот, нашето тело лачи супстанции кои позитивно влијаат на нашето расположение. Затоа не е лошо на овој начин да си го подобрите расположението, бидејќи денот ќе ви биде многу повесел и „пораспеан“.

Студијата од 2018 година покажа дека од 1.000 луѓе кои учествувале во овој тест, 45 проценти од жените и 53 проценти од мажите покажале подобра продуктивност во текот на денот, по утринскиот секс.

Помалку стрес

За време на сексуалниот однос, во вашето тело се ослободуваат допамин и окситоцин, што секако може да ви помогне да се чувствувате подобро и поопуштено. Она што е сигурно е дека после утринскиот секс сигурно ќе имате помалку стрес во текот на денот.

Нивото на тестостерон е највисоко наутро

Како што наведоа некои експерти, нивото на тестостерон кај мажите е највисоко наутро, па затоа утринскиот однос е најдобриот начин да го започнете денот.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.