Еве зошто жените офкаат за време на сексот

news
Advertisement

Експертите објавија истражување на оваа тема, технички познато како „копулирана вокализација“.
Тим експерти од Универзитетот во Ланкашир вклучи 71 жена на возраст од 18 до 48 години со детали за вокализации за време на сексот.

Студијата покажа дека повеќето од нив произведуваат звуци во креветот, но не нужно додека доживуваат оргазам.
Наместо тоа, 66 од нив признале дека офкале за да го забрзаат оргазмот на партнерот, додека 87 отсто од жените направиле тој да се чувствува посекси и посамоуверен.
–Додека женските оргазми најчесто се постигнуваат за време на предиграта, копулаторната вокализација е на највисоко ниво пред и истовремено со машкиот оргазам – заклучија истражувачите.

Advertisement

Дополнително, додаваат дека жените испуштаат звуци за да ја намалат „монотонијата“ во креветот.
–Ако стенкате, му давате до знаење на вашиот партнер дека прави се како што треба, а тоа дефинитивно не е така – вели сексуалната едукаторка Пети Бризбен, која ги советува жените да користат стенкање и гласови само кога нешто е добро, а не кога сакаат. покријте го она што нема да заврши наскоро.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.