Ескобар: Не барам да се поддржи Владата, туку европскиот пат на земјата

news
Advertisement

Американскиот заменик-помошник државен секретар Габриел Ескобар вели дека не дошол во државава за да му кажува на лидерот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски што да прави или да му диктира услови, но дека сака јасно да стави до знаење дека САД ги избираат за партнери на Балканот оние што го приближуваат регионот поблиску до Европа.

Advertisement

-Не дојдов овде за да им кажам на луѓето како да гласаат. Не дојдов овде за да им кажам на луѓето како да ја формираат владата. Не им го правиме тоа на нашите НАТО-сојузници.Тоа што го правиме е – поставуваме очекувања.

Од една страна, му го пренесов истото ниво на ентузијазам што сакам да им го пренесам и на граѓаните на Северна Македонија, а тоа е дека иднината на Јужна Европа е во Европската Унија.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.