Запалени контејнери направија паника во ГТЦ

news
Advertisement

Поради невнимание во Градскиот трговски центар во Скопје околу 18 часот се запалиле контејнери, а по интервенција на пожарникарите, пожарот е ставен под контрола.

Advertisement

Командирот на скопската Бригада за противпожарна заштита Звонко Томески, за МИА информира, дека повредени нема, а на терен биле испратени четири противпожарни возила, бидејќи пријавата била непрецизна.

Пријавата беше непрецизна од граѓанин што видел, затоа што не знаевме за што станува збор испративме повеќе возила, бидејќи станува збор за прометен објект, изјави Томески.

Извор: https://republika.mk/vesti/skopje/zapaleni-kontejneri-napravija-panika-vo-gtts/

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.