Како гласаа бугарите во Македонија? Еве кој победи

news
Advertisement

На вчерашното гласање на предвремените избори во Бугарија, најголем дел од регистрираните бугарски гласачи во Република Северна Македонија гласаат за ГЕРБ – 127, потоа за ВМРО-БНД – 91 глас, 69 гласови доби Продолжуваме со промената на Петков и Василев, додека 38 гласале за Демократска Бугарија, 30 за Преродба на Костадинов и најмалку, 22 гласа доби Има таков народ на Слави Трифонов.

Advertisement

Во седумте локации во РСМ гласале вкупно 461 лице, а најголем број – 172 гласале во бугарската амбасада во Скопје, објави БТА.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.