Ковачевски: Ако пироманот Апасиев и Мицкоски дојдат на власт, пак ќе бидеме гладни, сиромашни и блокирани

news
Advertisement

Премиерот на Република Македонија, Димитар Ковачевски денеска беше на граѓанска трибина на СДСМ во Кичево.

Advertisement

Ковачевски кажа дека не смеат Апасиев и Мицкоски да дојдат на власт.

„Ако пироманот Апасиев и заложникот Мицкоски дојдат на власт, повторно ќе бидеме блокирани од ЕУ како во времето на Груевски, а економијата ќе ни крахира. Ќе се будиме со лажно чувство на гордост, но гладни, сиромашни и блокирани“, кажа Ковачевски.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.