Колку долго трае добриот секс? Одговорот навистина може да ве изненади

news
Advertisement

Сега истражувачите даваат одговор на вечното прашање: колку долго всушност треба да трае добриот секс?

Advertisement

Колку долго трае добриот секс?

За некого е прекратко, за некого предолго..

Сега истражувачите даваат одговор на вечното прашање: колку долго всушност треба да трае добриот секс?

Преку истражувањето спроведено на Универзитетот Пен Стејт, научниците открија, како што тврдат, дека и покрај популарното мислење, добриот секс не треба да трае долго. Сè што е подолго од половина час создава платформа за разочарување и незадоволство, сметаат тие.

Истражувачите Ерик Корти и Џенај Гардијани вклучиле во своето истражување дури 59 експерти за сексуална терапија, брачни психолози и семејни терапевти, кои имале илјадници пациенти во текот на нивните кариери.

постер
Со помош на нивните одговори, тие идентификуваа четири клучни категории, во однос на сексуалниот временски распон, од пенетрација до ејакулација.

Сексот кој трае 1-2 минути е дефинитивно прекраток, 3-7 минути – адекватен, 7-13 минути – пожелен, 10-30 минути – предолг!

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.