Лукашенко: Србија нема да успее да седи на три столици

news
Advertisement

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко, смета дека Србија нема да успее, како што рече тој, да седи на три столици.

Advertisement

„Ако тие таму сакаат да седат на три столчиња, како што велат, нема да успеат. Тука сме ние, Русија, Европската Унија, Америка и другите… но, нема да им биде дозволено да седат на сите тие столчиња, пред се од Европската Унија, каде што тие се стремат“, рече Лукашенко, пренесува „Белта“.

Ова го изјави претседателот на Белорусија коментирајќи го влошувањето на ситуацијата во однос на Косово и зборувајќи за можноста за поддршка на Србија.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.