Македонската пејачка згрме од Крушево: Пееме за 700 денари дневница, а цел ден се печевме на сонце

news
Advertisement

На синоќешното отворање на прославата по повод празникот Илинден јавноста повторно ја крена на нозе уште еден момент поврзан со подготвената музичка програма. Имено, во текот на изведбата на програмата, од песната “Во бо рба, во бо рба“ беа изоставени неколку стихови меѓу кои и спомнувањето на Гоце Делчев.

Advertisement

Како и многу други, познатиот музичар и диџеј Владимир Блажев на социјалните мрежи сподели фотографија со која им го честиташе празникот на сите Македонци спомнувајќи за делот од изоставената песна. Елена Петреска скоро 15 години е дел од МОБ како хорист, па во коментар на Фејсбук мрежата на објавата на нејзиниот колега Владимир реши да и појасни неколку работи на јавноста. „Не е исфрлена, зашто паѓате одма на пров окации, аранжманот кој го пеевме е стар сигурно повеќе од една деценнија, не е направен спрецијално за оваа пригода, а и не може никој да не натера со си ла да пееме или менуваме нешто заради нечии интереси, тоа го тврдам!
Се плука по нашата работа, а таму пеевме за дневница од 700ден при што цел ден се печевме на сонце.. Не е фер да се измислуваат приказни на нечиј труд! Тријат раце порталите од читаност за вакви приказни на кои само подво дливи луѓе веруваат!
Тоа го нагласив за да знаете дека никој неможе да ни наменте што да пееме, зошто најлесно е да се рече дека сме пот купени за пари или за партиски идеали. Намерата ми беше да си ја одбр анам институцијата и моите колеги, дека не сме лесно подводливи но како и да е кој како сака ќе сфати. Јас сепак на сите ви посакувам добро И најмалку имав намера да влегувам во кон фликт со било кој од вас. Поздрав“.

Освен тоа, Елена додаде дека на никој од пејачите не им наложил да пеат нешто што не сакаат, факт позади кој како што вели го тврди и цврсто стои зад него. „А и П, ниту некој ме платил ни сега ни некогаш за да бран ам нечии интерес!“, објаснува пејачката.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.