Му ја одзеле возачката дозвола оти се возел пијан на тротинет

news
Advertisement

Се возел пијан зад трезен пријател на електричен тротинет и затоа привремено останал без возачката дозвола.

Advertisement

Така пресуди повисокиот суд во Олденбург, оценувајќи дека патник во алкохолизирана состојба ја загрозил безбедноста на сообраќајот.

Тој се држел за воланот, рече портпаролот на судот во петокот, објаснувајќи ја пресудата во жалбениот процес.

Пресудата во прв степен беше иста. Во конкретниот случај полицијата при контрола констатирала дека осудениот бил во алкохолизирана состојба далеку над дозволената граница.

Според тоа, законски му било дозволено да вози само придржувајќи се за возачот.

Полицијата и судот не ги земале предвид забелешките на осудениот дека немал контрола над брзината на тротинетот.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.