НАСА откри што прави Путин со гасот што престана да ја снабдува Европа

news
Advertisement

НАСА откри што прави Путин со гасот што престана да ја снабдува Европа

Advertisement

Вселенската агенција на САД – НАСА, објави фотографии на кои се гледа каква е судбината на количините гас што Русија ги суспендираше за некои од европските земји.

Според финското издание Yule Utiset, снимката направена од НАСА покажува пламен на компресорската станица на Гаспром Портова, почетната точка на гасоводот Северен тек I и од каде гасот патува до Германија.

Огромните пламени од согорувањето на гасот се гледаат од Финска. Ова е и причината зошто некои северни региони се загреваат двојно побрзо од другите, пишува весникот во својата статија.

Русија засега нема официјален коментар на оваа тема, но едно е сигурно – без разлика дали ги согорува резервите на гас или не – количините што ги испраќа на Стариот континент се значително намалени, ставајќи ја цела Европа во сериозна тешкотија со оглед на приближувањето на сезоната есен-зима, белешки 20 минути.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.