Најчевска: Детето, сопружникот, татко, мајка на ниту еден актуелен политичар не смее да биде член на управен или надзорен одбор

news
Advertisement

Професорката Мирјана Најчевска ја искоментира позицијата на ќерката на собранискиот спикер Талат Џафери во надзорниот одбор на ЕСМ.

Advertisement

„Според мене детето, сопружникот, татко, мајка на ниту еден актуелен политичар не смее да биде член на управен или надзорен одбор. Тоа е највисок облик на корупција и конфликт на интереси“, пишува Најчевска.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.