Ова се симптомите на новите соеви на коронавирус!

news
Advertisement

Новите соеви на коронавирусот „Ерис“ и „Фроникс“ се шири низ Балканот, а симптомите на двата нови соеви се:

Advertisement

-Блага температура
-Воспалено грло
-Повремена кашлица
-Течење на носот
-Главоболка
-Слабост
-Исцрпеност

Засега најмногу заразени има во соседна Србија, над 1.500, а нешто помалку во Албанија.

Извор: https://www.vecer.press/%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%BE%D0%B5%D0%B2%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE/

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.