Пензионерите денеска протестираат пред амбасадите и Владата

news
Advertisement

Голем протест на пензионерите ќе се одржи денеска во Скопје. Тој ќе започне пред американската амбасада и ќе финишира пред Владата во 12 часот.

Advertisement

Пензионерите вчера нагласија дека не сакаат социјални мерки, туку линеарно покачување на пензиите за 5.000 денари.

Бараме тоа што заслужено треба да го добиеме, а тоа е пензија за достоен живот – порачаа вчера пензионерите од Прилеп.

Пензионерите се разочарани од тоа што власта не сака да ги слушне нивните барања за линерано зголемување на сите пензии по 5.000 денари, а најмалата пензија да биде 20.000 денари.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.