Победата на Путин и руската поддршка во Северна Македонија се скандалозни

news
Advertisement

Демократската унија за интеграција со голема загриженост гледа на неодамнешните резултати од руските избори и на териториите надвор од Русија.

Advertisement

„Диктаторот Путин на руските избори одржани насекаде, доби поголема поддршка од земјите од регионот во Северна Македонија. Според изборната комисија на Русија, за Путин гласале 88,1 отсто од руските граѓани кои живеат во нашата земја. Ова докажува дека руската политика е присутна, не се откажува и продолжува секој ден се повеќе во обидот да го загрози европскиот пат на Северна Македонија и да уништи се што земјата постигнала во последните неколку години. Во руското сценарио на Путин, политичките партии во Северна Македонија веќе долго време гласно се набројуваат, а на истите неодамна им помага и албанската опозиција која секојдневно ги клевети, навредува и дезинформира граѓаните дека ДУИ е злото на земјата, а не ВМРО-ДПМНЕ и Левица“, велат од ДУИ.

Демократската унија за интеграција не сака да верува дека албанската опозиција е свесно приврзана за руските сценарија и воедно апелира истата да размислува и да води кампања демократски и европски, земајќи ги за пример ДУИ и идниот претседател на државата, Бујар Османи.

Ги уверуваат граѓаните дека, како што се случи со членството во НАТО и успешното лидерство со мисијата на ОБСЕ, Демократската унија за интеграција ќе биде главниот клуч во процесот за членство во Европската Унија.

„Така, како што откриваат сите анкети, на 24-ти април и на 8-ми мај албанската опозиција, веќе координирана со руските политики во Северна Македонија, ќе го добие последниот удар од граѓаните, од кои повеќето отворено кажаа „ДА за Европа, НЕ за Русија“, истакнуваат од ДУИ.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.