Поради тyмop на мозокот му прогнозирале два месеци живот, но чуда се случуваат кога веруваш во Господ (ВИДЕО)

news
Advertisement

На Израел Лемус, човек од Тексас со тymop на мозокот му останале само уште два месеци живот, но чуда се случуваат кога верувате во Бог.

Advertisement

Тој се уште е жив шест години откако лекарите го објавија неговиот животен век.

Лекарите направиле три операции и направиле се што можеле за да го лечат pakkот во моментот на неговата дијагноза, но онкологот на Лемус, Др. Џеј-Јигуанг Жу, отворено му кажа дека тоа навистина не функционира и дека ништо повеќе не можат да направат за да го излечат неговиот влошен глиобластом со големина на топче за голф во неговиот мозок.

Решил да се ожени кога дознал уште колку време му преостанува
Кога Израел дознал уште колку време му преостанува, веднаш планирал да се вери и да се ожени и остатокот од животот да го помине во својот дом со сопругата.

Ја искористил и можноста да ги оствари соништата што навистина ги посакувал. Тој правел се што би направил секој друг маж кога ќе дознае дека има временско ограничување.

Имаше само 29 години кога му беше дијагностицирана, но и понатаму се чувствува одлично како и секој здрав човек, бидејќи воопшто не е бо лен.

А што е уште поневеројатно е тоа што неговиот живот станува се подолг и подолг додека не достигне неверојатни шест години и покрај очекуваниот животен век од два месеци.

Тој е благодарен на Бога за секој ден од својот живот
„За мене тоа е 100% Бог. Искрено, му благодарам на Бога за секој ден. Првото нешто што го правам кога ќе се разбудам и последното нешто што го правам пред да заспијам е да му се заблагодарувам на Бог за денот“. Во интервју за KHOU-11, Лемус зборуваше за предизвиците што ги надмина со Бога на негова страна.

„Тој е моето чудо. Сопругата на Лемус исто така рекла дека тоа навистина било божјо чудо. Тој е нашиот голем Лекар, нашиот голем Исцелител. Кога сè ни изгледа невозможно, да Му се предадеме и да веруваме во Неговата неверојатна моќ, бидејќи тогаш Тој ќе го овозможи тоа.

„Она што е невозможно за луѓето е можно со Бога“. (Лука 18:27)

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.