По 77 дена на ГАК: Малиот борец Едон си замина дома

news
Advertisement

Уште една убава приказна за мал и вистински борец доаѓа од Клиниката за гинекологија и акушерство.

Advertisement

По 77 дена поминати на Одделението за интензивна нега и терапија (ОИНТ) на ЈЗУ У ГАК, вчера малиот Едон Спахију си замина дома во добра општа состојба и со уреден наод на виталните функции.

Роден е во 27 гестациска недела со тежина од само 940 грама, а го испративме со телесна тежина од 2110 грама. На Едон му посакуваме многу здравје, радосно детство и среќа. На неговите родители им благодариме за трпението и за соработката во периодот на заедничката борба во која најголема заслуга има малиот борец Едон“, велат од ГАК.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0ZN2UbG48bCScvU7fvH4iKkKm9SoaawxEHQDvQbwnn6ArzrWjKZYkUD6QvK8n47nvl&id=100064380653760&mibextid=Nif5oz

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.