Путин победува со 88 % од гласовите во Македонија. Губи во Србија и Црна Гора

news
Advertisement

Додека во територијата на Русија Путин соборуваше рекорди за освојување на гласови, истото го стори и во дијаспората.

Advertisement


Ако во Србија и Црна Гора изгуби катастрофално, во Македонија , руските државјани кои имаа право на глас, на Путин му дадоа победа со рекорд од 88% од вкупнитр гласови.Во Македонија Путин доби 88.10, од неговите противкандидати Даванков беше на второ место со 5 посто. Другите кандидати беа под 1 посто.

Овие избори беа нај оспорените и нај нетранспарњнтни избори до сега во Русија.
Русија се категоризира со недемократски избори.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.