Се знае кој судија не одреди притвор за Незири и останатите

news
Advertisement

Судијата од Кривичен суд, Пајазит Пајазити, не одредил притвор за групата која упадна во М-НАВ предводена од Беким Незири. Станува збор за заменик претседател на Кривичниот суд.

Advertisement

Во времето кога Груевски беше во бегство беше судија за санкции кој ја носеше одлуката за издрживање на казната затвор, односно му ја одреди поканата за прием.

Познато е и дека Пајазити бил дежурен во судот цела недела согласно распоредот во Кривичниот суд.

Обвинителството кое бараше притвор за четворицата уапсени најави жалба.

Во моментов МВР трага по уште четворица кои се во бегство.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.