Тага и солзи. Почина синот, единец, на градоначалникот на Студеничане

news
Advertisement

Басри Садику, синот на Азем Садику, градоначалникот на општина Студеничан, почина денеска во раните утрински часови, пишува монитор.мк.

Advertisement

Тој веќе подолго време боледуваше од тешка болест, додека во последните два дена состојбата му се влоши. Долгогодишната битка со оваа болест Басри ја загуби во Клиничката болница „Мајка Тереза“ во Скопје.

Басри Садику, и покрај тешката здравствена состојба неколку години, бешее доста активен и раководеше со неколку информативни веб-страници.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.