ТАЖНА ВЕСТ Еден од најистакнатите македонски актери замина во своето вечно почивалиште

news
Advertisement

Тажна вест во Македонија
Текстот продолжува

Advertisement

Македонскиот актер Митко Апостоловски почина на 67 годишна возраст.

Веста за неговата смрт преку социјалната мрежа Фејсбук ја пренесе неговиот колега Петар Горко./news24/

– Почивај во мир, колега, пријателе, прекрасен човеку. Неизмерна загуба чувствувам. Нека ти е вечен споменот, напиша Горко.

Митко Апостоловски е роден во Битола на 7 март 1955. Дипломирал на Вишата музичка школа во Скопје (Отсек за драмски глумци).

Работел во Народниот театар во Битола (1973 — 1974) и во Народниот театар во Куманово (1980 — 1995).

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.