Татко и оставил 12 МИЛИОНИ ДОЛАРИ, а таа живее од социјална помош: Има само еден услов што треба да го исполни за да ги добие парите, а таа тврди дека не може да го постигне!

news
Advertisement

Хероината од оваа приказна моментално живее со сопругата Лорен и нејзината едногодишна ќерка.

Advertisement

Клер Браун, 26-годишна Австралијка од Сиднеј, лесно може да ја збогати својата сметка за 12 милиони австралиски долари.

Сè што треба да направи за да ги добие тие пари е да најде каква било работа, но таа едноставно не сака. Тоа е неверојатна и целосно вистинита изјава дадена пред некоја вечер на A Current Affair, чиј репортер објаснил дека таков услов поставил нејзиниот покоен татко Крис.

Тој почина во јануари, а во тестаментот истакна дека Клер би имала имот вреден 12 милиони долари доколку исполни два негови услови, доколку најде работа и ако најде начин да придонесе за општеството.

Невработената Клер, сепак, рекла дека тоа нема да се случи, но сепак побарала од нејзиното семејство да го достави она што таа верува дека е нејзино.

Клер моментално живее со нејзиниот сопруг Лорен и нивната едногодишна ќерка, добива социјална помош и објасни за A Current Affair дека не може да работи бидејќи боледува од АДХД, нарушување на хиперактивност со дефицит на внимание и тврди дека има високофункционален аутизам. .

Работодавците не се подготвени да им дадат шанса на таквите како мене“, рече таа меѓу другото, а интересно е што во нејзина одбрана излезе и нејзината свекрва. Таа, пак, рече дека луѓето не ја толерираат Клер бидејќи е гej, а се чини дека последниот збор ќе го даде судот.

Имено, оваа Австралијка ќе се обиде да ги оспори условите кои и се наметнати со тестаментот./newsDaily/

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.