Тренчевска: Никогаш нема да кажам дека 25.000 денари се доволни да живеат двајца пензионери

news
Advertisement

Јована Тренчевска, министерката за труд и социјална политика објасни за изјавата во еден медиум за тоа дека 25.000 денари се доволни за двајца пензионери. Тренчевска во летното издание на „Клик Плус“ на ТВ21 кажа дека нејзината изјава е извадена од контекст.

Advertisement

„Таа изјава е извадена од контекст. Разговорот беше дека 50.000 денари е потрошувачката кошница. Јас реков да, таа е 50.000 денари за четирчлено семејство, значи 25.000 денари за двајца пензионери не е доволно, а уште помалку кога живее само еден пензионер со 12.500 денари. Без да се провери што имам кажано, следуваа лавина коментари. Јас никогаш нема да кажам дека 25.000 денари се доволни да живеат двајца пензионери“, кажа Тренчевска.

Извор: https://kurir.mk/makedonija/vesti/trenchevska-nikogash-nema-da-kazham-deka-25-000-denari-se-dovolni-da-zhiveat-dvajtsa-penzioneri/

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.