ТРЕТ ПАТ ГОРАТ ПРАГОВИ ОД ПРУГАТА КАЈ БРАИЛОВО Прекин на сообраќајот на единствениот воз Битола-Прилеп-Велес-Скопје

news
Advertisement

Ова е трето онеспособување на пругата на релација кај селото Браилово поради изгорени прагови, а поради третпат за месец и половина во прекин е возот на релација Битола-Прилеп-Велес-Скопје и обратно. Првиот прекин односно илјади изгорени прагови на пругата кај Браилово прилепско имаше на 25 септември, а поради што 8 дена возот беше во прекин. Вториот пожар на стрниште по што беа зафатени околу 200 прагови на пругата кај Браилово Прилепско беше на 12 октомври и неколку дена возот повторно беше во прекин.

Advertisement

Запалени прагови на пруга помеѓу Слепче и Браилово повторно го прекинаа сообраќањето на единствениот воз на релацијата Битола-Прилеп- Велес-Скопје.

Патниците од Велес утрово на Железничката станица во Велес беа разочарани што не можат да се качат на единстевниот воз што доаѓа од Битола преку Прилеп и Велес за Скопје, а кој по возен ред во Велес поаѓа во 5:46 часот.

ИЗВОР: https://plusinfo.mk/tret-pat-gorat-pragovi-od-prugata-ka-brailovo-prekin-na-soobra-a-ot-na-edinstveniot-voz-bitola-prilep-veles-skop-e/

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.