Фуркан и влезе клизачи на Бухова: Дали си назначена овде за директор да го збогатиш твојот син?

news
Advertisement

Прочитај за: 2 минути
До редакцијата на Клан Македонија е доставен документ од 36 страници, придружен со докази кои отвораат сомнежи за злоупотреба на Државниот санитарен и здравствен инспекторат од страна на директорката Иринка Бухова.

Advertisement

Новинарот Фуркан Салиу со доказите отишол кај директорката да побара одговори:
На ваше име се регистрирани три возила. Од фискалните купони што ги добив често по полноќ се пополнуваат деривати. Дизел се полни во автомобил кој е регистриран со бензински мотор.

– Возилото регистрирано на Ваше име, со оваа регистрација SK 6846, е Еуросупер-бензин. Со истата регистрација, бидејќи регистрацијата фигурира и на фискалните купони, се полни со дизел.

Како е можно автомобилот да се наполни со дизел наместо бензин?

БУХОВА: Во врска со ова прашање, мојот одговор е следниот:

Ова прашање е многу ажурирано, повеќе институции работат на ова прашање. Мојот правен советник ме советуваше да одговорам вака: Оставаме институциите да ја завршат оваа работа, изјави Иринка Бухова, директор на санитарен и здравствен инспекторат.

САЛИУ: Покрај тоа што друг автомобил бил наполнет со дизел, а не службен, бил фалсификуван и потписот.

– Дали е ова твој потпис?

БУХОВА: Ова ќе го каже графолог.

ФУРКАН: Можете ли да ни кажете како изгледа вашиот потпис за да разбереме кој ја потпишал оваа фискална ливче?

БУХОВА: Мојот одговор е ист.

ФУРКАН: Не мислите дека сте направиле нешто погрешно?

БУХОВА: Апсолутно не!

ФУРКАН: Одлично, покажи ни го документот за да го видиме твојот потпис.

БУХОВА: Ќе го покажам на институцијата што ќе го побара.

ФУРКАН: Не мислите ли дека треба да поднесете оставка за да ги оставите институциите да го расчистат случајот? Бидејќи сте тука додека трае истрагата, можете да скриете докази, не сте подготвени да го покажете потписот.

БУХОВА: Не! Обработени се сите докази што ги бараа надлежните институции,

Бидејќи директорката Бухова одби да одговори за директните докази кои предизвикуваат сомнеж за нејзината работа, беше прашана поконкретно за овој случај:

ИРИНКА БУХОВА, ДИРЕКТОР НА САНИТАРЕН И ЗДРАВСТВЕН ИНСПЕКТОРАТ

Зошто му ја даваш картичката на син ти да наполни бензин?

БУХОВА: Ќе се вратиме на истиот одговор…

Но, дефинитивно морам да ве прашам и ваше е да одлучите како ќе одговорите.

БУХОВА: Така е и еве го мојот одговор.

Дали знаевте дека може кривично да одговарате за фалсификување потпис?

БУХОВА: Пак ќе ти кажам, се што треба да знаеш…

Зошто дозволивте автомобилот на вашиот син да се сервисира во сервисот на институцијата и во исто време да го фалсификувате потписот на одговорното лице?

БУХОВА: Ова е едно од прашањата, но институциите го добија одговорот и на ова прашање.

Како ќе се одговори на мислењето?

БУХОВА: Ќе чекам и мислење.

Додека директорот немаше одговор на ниту едно прашање, се појави и логичното прашање…

– Ако немате одговор на ниту едно прашање, што правите овде како директор?

Дали ја работам работата? изјави Иринка Бухова, директор на санитарен и здравствен инспекторат.

Која работа? Во функција на вашиот син?

БУХОВА: Не!

Дали си назначена овде за да го збогатиш твојот син?

Го имате вработено во Агенцијата за електронски комуникации и секој ден е тука…

Денеска во 11:28 не е на работа туку е тука и им пречи на вработените.

Поплаките за синот на режисерот Бухова беа многубројни, а и денеска, кога нашата екипа отиде да пука во канцелариите на Санитарниот и здравствен инспекторат, тој беше таму.

– Дали си вработен во АКЕ или не?

Да!

Што правите овде за време на работното време? За време на работното време? /makedonsivesnik.com

Доставените документи и докази се толку обемни што не можат да се вклучат во еден материјал. Во наредните денови ќе биде известено мислењето и за други сомнежи за злоупотреба во оваа институција.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.