Царината заплени 700 парчиња облека на граничниот премин Богородица

news
Advertisement

Царинската управа, во пет одделни случаи, спречи шверц на 700 парчиња непријавена облека и 22 пара обувки наменети за продажба на македонскиот пазар.

Advertisement

Во четири од случаите непријавените парчиња облека и обувки се откриени при контрола на автобуси во патните торби на патниците, како и во црни кеси под задните седишта. Во последниот случај, непријавените парчиња облека се откриени при контрола на патничко возило.

Производите се запленети, а против лицата се поведени соодветни постапки. Царинската управа во рамки на своите приоритети континуирано спроведува активности за заштита на финансиските интереси на државата и сузбивање на сивата економија“, информираат од Царинска управа.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0SRNLC2M5h7MRhyyfjPqAbc2LoDEkUC1LvPYQPPr4i1rLPHEKMe5vBwUAoigRUNukl&id=100057963912847&mibextid=Nif5oz

ИЗВОР: https://www.slobodenpecat.mk/carinata-zapleni-700-parchinja-obleka-na-granichniot-premin-bogorodica/

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.