Што значи Европски фронт? – Ковачевски: Европска структура која јас ја кажав прв пат на трибини минатата година, а потоа и други лидери

news
Advertisement

Што значи Европски фронт, што сочинува и која е неговата улога?

Advertisement

На ова прашање во емисијата „10 Минути“ на ТВ21 одговори лидерот на СДСМ и премиер Димитар Ковачевски.

Кога ќе го погледнете политичкиот спектар во државата, тогаш јасно се дефиренцираат две структури. Едната е европска како што јас ја кажав прв пат на трибина на СДСМ минатата година, а потоа и други лидери на политички партии од коалицијата кои што делат исти вредности и визии за зачленување на земјата во Евроатлантските интеграции“, вели Ковачевски.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.