Јовев за „Фокус“: Не е точно дека сум нападнал некој, мене ме нападнаа, имам повреда на окото и од стрес лежам на Кардиологија

news
Advertisement

Од министерството за внатрешни работи денеска излегоа со соопштение дека од Клиниката за кардиохиругија денеска во 10 часот пристигнала пријава дека поранешниот директор на кардиохирургија, доктор Сашко Јовев вербално нападнал медицинска сестра и физички го нападнал актуелниот директор Марјан Шокаровски.

Advertisement

Во соопштението, уште се наведува дека и тој самиот отишол во полициска станица и го пријавил случајот.

Меѓутоа, „Фокус“ го контактирал доктор Јовев.

„Не е точно дека јас сум нападнал. Нападаот е најдобра одбрана. Практично, јас пријавив вербален налад и само буткање во кое имам повреда на окото од лупите на колегата. Тој што сум пријавил сум јас.

Се друго може да е монтажа, како и таа досега во последните неколку месеци. Јас лежам на кардиологија заради стрес. Инаку, сум жртва на секојдневен мобинг“, истакна карддиохирургот Јовев за „Фокус“,

Извор: https://libertas.mk/ovev-za-fokus-ne-e-tochno-deka-sum-napadnal-neko-mene-me-napadnaa-imam-povreda-na-okoto-i-od-stres-lezham-na-kardiologi-a/

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.