Битиќи: Новите генерации ќе го најдат својот пат да живеат еден до друг и заедно ќе ја креираат својата иднина

news
Advertisement

И покрај предизвикот на личниот идентитет кој сите го имаме, убавината е во прифаќањето на различностите и заедничкото делување за заедно да преминеме кон она што го посакуваме, а тоа е целокупен развој на нашата држава, рече вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи во изјава за ЦИВИЛ медиа, на единаесетта меѓународна научна конференција „Предизвици на идентитетот, културното наследство, одржливиот развој или туризмот поврзани со нови кризи“во Охрид.

Advertisement

-Концептот едно општество за сите е полн со предизвици, јас бев вклучен во овој проект од самиот почеток, дури и бев дел од креаторите на Стратегијата. За жал реалноста е таква што според овој е концепт луѓето или ќе почнат да го живеат “Едно општество за сите“ или никогаш тој не може да ја види светлината на таков начин на кој би требало да ја види, додаде Битиќи.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.