Седум дечиња останаа без нивниот татко, па сега детството и минува како што никој не заслужува

news
Advertisement

За секој родител најважно е неговите деца да растат во здрава, чиста средина во која ќе ги имаат сите потребни услови за живот, ако не и повеќе. Желба на родителите е да си ги гледаат децата среќни и радосни во текот на растењето, но за жа л сведоци сме на голем број случаи на семејства кои едвај крпат крај со крај за да ги израснат своите деца.

Advertisement

Седумте деца се големото богатство на семејството Митровиќ од Трупал кај Ниш. Влажните, излупени цр ни ѕидови, пуштениот таван и расипаниот дрвен мебел не се најл ошите работи што им се случуваат на овие малечки. За жал, пред две години се у покои главата на семејството, таткото Иван. Ситуацијата во семејството била тешка и пред смр тта на таткото, додека моменталната состојба за мајката Билјана Станојевиќ и децата е речиси неподнослива. Јован (13), Никола (11), Ѓурѓина (9), Николина (7), Ѓорѓе (5), Жарко (4) и Јелена (2) ја пречекаа екипата на хуманитарната организација „Срби за Србе“ во вистинска детска атмосфера, трчање и играње.

Ги повикуваме сите добри луѓе ширум светот да помогнат во реализацијата на овој проект со своите донации! Сите потребни информации може да ги најдете на веб-порталот србизасрбе .орг.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.