Финскиот претседател: Европа ќе се соочи со економски колапс поради конфликтот во Украина

news
Advertisement

Европа ќе се соочи со економски пад поради конфликтот во Украина, изјави денеска финскиот претседател Саули Ниинисто.
Во интервју за финскиот дневен весник „Maseudun Tulevaisus“, тој рече дека луѓето во Финска и другите земји од ЕУ ќе мора да се помират со фактот дека економијата нема да расте од година во година, пренесе ТАСС.
Според Нинисто, тоа може да има негативно влијание врз единството на Европа, бидејќи развојот нагло запира и се зголемува бројот на предизвици.

Advertisement
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.