Џамбаски: Слава на сите Илинденци кои се жртвуваа за ослободување на Македонија и обединување со мајка Бугарија

news
Advertisement

Европратеникот на Бугарија, Ангел Џамбаски го честиташе Илинден, за кој вели дека на 2 август пред 119 години избувнало големото востание против турскиот окупатор во бугарската историја.

Advertisement

„Вечна им слава на сите Илинденци. Вечна слава на тие кои го дадоа животот за ослободување на Македонија и обезбединување со мајка Бугарија“, напиша Џамбаски.

Ова не е прва провокативна порака од страна на европратеникот, кој испраќаше слични пораки и во минатото.

 

 

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.