Битиќи во Вашингтон на средби со директори на ММФ, Светска банка и високи претставници на Департментот за финансии

news
Advertisement

Заменик-претседателот на Владата, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, престојува во Вашингтон каде денеска и утре ќе оствари низа средби.

Advertisement

Како што е најавено од владината прес-служба, вицепремиерот Битиќи денеска ќе оствари средба со извршниот директор на Меѓународниот монетарен фонд, Пол Гилберс, а потоа во текот на денот ќе се сретне и со извршниот директор на Светска Банка, Кун Дејвидсе.

Во Департментот за финансии на САД, вицепремиерот Битиќи ќе оствари средба и со Брајан Мекколи, заменик помошник секретар за Европа и Евроазија и Ендру Феир, помошник секретар за безбедност на инвестиции во Департментот за финансии.

На денешната агендата на вицепремиерот Битиќи е и средбата со Џафри Пајат, помошник државен секретар за енергетски ресурси во американскиот Стејт департмент.

Во вторник, најавен е состанок на вицепремиерот Битиќи со претставници од ACEBA, Американско – Централноевропската бизнис асоцијација и средбата со Дејвид ДеФалко, заменик помошник секретар за Европа и Евроазија во Департментот за трговија.

Извор: https://sitel.com.mk/bitikji-vo-vashington-na-sredbi-so-direktori-na-mmf-svetska-banka-i-visoki-pretstavnici-na

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.