ВМРО-ДПМНЕ го прашува Таравари: Кој е тој меѓународен фактор што бара Алијанса да влезе во Владата?

news
Advertisement

Лидерот на Алијанса за Албанците, Арбен Таравари, синоќа во дебатниот магазин „Клик Плус“ на ТВ21 кажа дека меѓународен фактор бара Алијанса да влезе во Владата. Денеска портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ Наум Стоилковски го праша Таравари да објасни кој е тој меѓународен фактор што го има тоа барање.

Advertisement

„Јавно прашуваме Таравари да каже кој е тој меѓународен фактор што бара Алијанса да влезе во Владата“, истакна Наум Стоилковски, портпарол на ВМРО-ДПМНЕ одговарајќи на новинарско прашање каде се бара коментар од ВМРО-ДПМНЕ за изјавата на Таравари каде што вели дека меѓународен фактор барал тој да влезе во Владата.

Стоилковски додаде дека Таравари треба јасно и гласно да одговори на јавноста кој е тој меѓународен фактор што бара Алијанса да влезе во Влада. А, доколку не каже Таравари тоа значи дека има друга причина зошто сака да влезе во Владата.

„Доколку Таравари премолчи и не каже значи дека Таравари не е искрен и има друга причина зошто сака да влезе во Владата“, нагласи портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.