Нервозните пациенти да ги остават пиштолите и ножевите дома: Независниот синдикат за здравствени работници со порака по нападот во „8 Септември“

news
Advertisement

Независниот синдикат за здравствени работници, остро реагира за настанот во ГОБ „8 Септември“, односно за нападот со нож врз здравствен работник.

Advertisement

Тие во напис на социјалните мрежи пишуваат дека насилните и нервозни граѓани кои имаат потреба од здравствена заштита, треба да ги остават пиштолите и ножевите во своите домови и возила и во здравствените институции да бидат ненаоружани и психофизички да се подготвени да им се решаваат здравствените проблеми.

„На насилните и нервозни граѓани кои имаат потреба од здравствена заштита, да ги остават пиштолите и ножевите во своите домови и возила и во здравствените институции да бидат ненаоружани и психофизички да се подготвени да им се решаваат здравствените проблеми“, стои во пораката на синдикатот.

Од директорите на ЈЗУ преку физичкото и мониторинг обезбедување, бараат зголемување на безбедноста на здравствените работници за време на работа во здравствените институции.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.