НОВИНАРОТ ГОРАН МОМИРОСКИ ПРАШУВА: Дали имало претходен обид за грабнување на Вања Ѓорчевска?

news
Advertisement

Новинарот Горан Момировски има повеќе прашања до надлежните.

Advertisement

„Нека молчат, имам уште многу тешки прашања“, пишува на фејсбук овој новинар.

Тој вели дека станува збор за прашања од Горан Момировски, за кои, како што потенцира во прашањата кои ги дава видливи за целата јавност, се наменети за министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и обвинителот Гаврил Бубевски, а тие молчат.

Поентата на неговите прашања е дали можело да биде спасено ова невино девојче.

Првото прашање е кога почнала истрагата за исчезнатиот Панче Жежовски. Второто прашање е дали истрагата почнала со три дена доцнење.

Потоа, нивинарот прашува дали имало претходен обид за грабнување на Вања Ѓорчевска? Има и прашање што се гледа на видео снимките од камерите пред зградата на Вања? Дали на 27 ноември почнала истрага за Вања? Дали Вања ќе беше жива ако МВР веднаш го користел системот „Безбеден град“? Кои се полициските началници во Велес и во Скопје кои ја водат истрагата? Кој го бара возилото на исчезнатиот Панче Жежовски? Зошто исчезнатото возило на Жежовски не е во системот на евиденција на украдени возила? Сториле ли доволно МВР и ЈО да се спаси жвотот на малата Вања?

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid026LLHYKijCFepo8puUX3LwkdjekTK9gjiNAJyJdJWrLQ5pGDqQpmhqNtb5M4hoG4ml&id=1317270620&mibextid=Nif5oz

Извор. https://faktor.mk/novinarot-goran-momiroski-prashuva-dali-imalo-prethoden-obid-za-grabnuvanje-na-vanja-gjorchevska-?fbclid=IwAR2sJdVVV-XV0dv7ZpeOT_rCRYcVPQepRYc8WMJvCcWP0bO-ZDJswRMDOlM

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.