Се преправала дека е машко за да работи во градежништво за да се грижи за болниот маж и својот син

news
Advertisement

Египќанката Бахија Сулејмани се жртвуваше себе си за да може да ги издржува нејзиниот болен сопруг и синчето. Го извади својот хиџаб, ја ошиша својата коса на кратко, ја сокри својата женственост за да може да работи тешки работи во градежништво, преставувајќи се како да е машко со име Бакар. После некое време го продаде и својот бубрег.

Advertisement

Била многу уморна и едвај стоела на нозе додека работела на градилиште во градот Бени Суеф. Така работела 4 години сѐ до моментот кога била откриена од полицијата.
„ Многу е тешко за жената да ја остави својата женственост, но морав сѐ да направам и жртвувам за своето семејство.. Тоа беше единствен начин да заработам пари. Друго и не можев да работам. Моето семејство не ми обезбеди школување, па затоа не научив да читам и пишувам и не можев да избирам работа бидејќи бев не писмена. И затоа сакав да му надополнам на своето дете и да се изборам за своето семејство.

Сепак, на крај добила помош. После гостувањето во емисија на Тв која траела 90 минути.Таму ја раскажа цела своја приказна. После тоа семејството успеа да застане на нозе.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.