Со солзавец прскале лице што ги пријавува, ги нападнале и полицајците – дрзок упад во полициска станица во Струга

news
Advertisement

Основното јавно обвинителство Струга поднесе предлог за определување мерка притвор против двајца осомничени од селото Велешта, за кои постои основано сомнение дека сториле кривични дела „Спречување на службено лице во вршење службено дејствие“ и „Напад врз службено лице при вршење работи на безбедноста“.

Advertisement

„Двајцата осомничени 32-годишници, на 16 септември по полноќ, влегле во полициската станица во Струга додека друго лице поднесувало пријава против нив и со спреј-солзавец почнале да го прскаат пријавителот во присуство на неколкумина полициски службеници. Веднаш потоа осомничените ги нападнале и полицајците. Започнале да ги влечат и да се обидуваат да им го одземат службеното оружје. Двајцата осомничени биле совладани, но продолжиле упорно да се обидуваат да се ослободат и да побегнат од станицата“, соопштува Јавното обвинителство.

Имајќи ја предвид дрскоста со која бил извршен нападот во полициска станица, околностите кои укажуваат на опасност од бегство и можноста да го повторат делото, јавниот обвинител до судијата на претходна постапка од Основниот суд во Струга достави предлог за определување мерка притвор.

Извор: https://telma.com.mk/2023/09/17/so-solzavec-prskale-lice-shto-gi-prijavuva-gi-napadnale-i-policajcite-drzok-upad-vo-policiska-stanica-vo-struga/

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.