УШТЕ ЕДНА ИНФОРМАЦИЈА ОД НОВИНАРОТ ЛАТАС: Нема ниту еден доказ дека во киднапирањето е замешан та

news
Advertisement

Новинарот Драган Павловиќ Латас, кој синоќа доцна вечерта гостуваше на Алфа телевизија кај Богдан Илиевски, рече дека органите на прогонот немаат ниту еден доказ дека во случајот со киднапирањето на малата Вања е замешан таткото на девојчето Александар Ѓорчевски.

Advertisement

„Тие муабети ги пуштаат намерно од Полицијата, со цел да ја дефокусираат јавноста од нивните пропусти. Инаку, нема ниту еден доказ дека е занешан таткото. Тоа се шпекулации за да се плетат разговори во сметководство и пред кооперација, да има јавноста со што да се занимава“, рече Латас, според неговите информации.

Тој имал информации и за обвининеието, кое рече дека ако се прочита, ќе се види дека таму не се споменуваат пари, иако претходно како главен мотив беше оквалификувано користољубие.

Латас прв објави дека главен осомничен е еден бизнисмен кој учествувал во политиката, по што се обзнани името на Љупчо Палевски Палчо.

Извор. https://faktor.mk/ushte-edna-informacija-od-novinarot-latas—nema-nitu-eden-dokaz-deka-vo-kidnapiranjeto-e-zameshan-tatkoto-na-devojcheto?fbclid=IwAR0C7_YSyQN9RgBiZHJXNeEuQvr9vP54YePKlYDR8hF8JhH7hDMDizPLV-o

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.