Ansambli i Këngëve dhe Valleve nga Maqedonia e Veriut triumfon në Turqi

news
Advertisement

Ansambli Shqiptar në Shkup, në një kohë rekord, vetëm një muaj pas fitores në Hungari, triumfoi edhe në Turqi, në festivalin më prestigjioz të folklorit në botë. Ky çmim jo vetëm që na bën krenarë por është tregues se ky institucion punon fuqishëm, funkisionon më mirë se çdo institucion tjetër dhe ka në krye një vizionar dhe njeri të palodhshëm si drejtori Shkodran Tolaj. Ky është çmimi i tretë që ky ansambël në krye me Shkodran Tolajn i sjell shtetit dhe kulturës shqiptare! Vitin e kaluar Ansambli shqiptar mori çmim e parë në Veliko Trnovo, kurse sivjet dy çmime radhazi. Pa diskutim që emocionet që kanë ndarë në rrjete sociale por dhe shkrimi i ndarë për media shpjegon rëndësinë e kësaj pjesëmarrje!

Advertisement

Mesazhi i drejtorit Tolaj pas triumfit në Turqi:
Triumfi u takon të gjithëve
Za 28 dana zaboravit ćete na bolove u zglobovima ili kičmi: učinci zagarantovani pouzdanim medicinskim ispitivanjima
“Ëndrra jonë u bë realitet”
Fitore historike në Büyükçekmece

Të dashur vëllezër e motra! Të nderuara media! Të nderuar bashkëpunëtorë!
Pjesëmarrja jonë nga data 27 Korrik në Turqi në një nga festivalet më të mira në botë u kurorëzua me triumf! Ëndrra dhe motoja jonë ”shqiptarët po vijnë” pati kuptim të vërtetë kur në mesin e 25 shteteve, paraqitjet dinjitoze të artistëve tanë, disciplina dhe programi u vlerësuan nga anëtarët e jurisë, të cilët unanimisht vendosën që çmimi i parë të ndahet për Ansamblin tonë!

Urime për të gjithë bashkëpunëtorët profesional dhe secilin adhurues të ansamblit tonë! Falemnderojmë Ministrinë e Kulturës, mediat që na mbështetën dhe në veçanti vëllezërit tanë shqiptar në Turqi, të cilët na kanë falur aq shumë kujdes e dashuri gjatë këtyre ditëve! Urime për organizatorët për mrekulllinë që u falën spektatorëve përmes këtij festivali prestigjioz!

Ky çmim vulos dhe njëherë angazhimin e parezervë të bashkëpunëtorit për marrëdhënie ndërkombëtare z.Amir Mamuti, punën dhe menaxhimin e suksesshëm të drejtorit z.Shkodran Tolaj, kontributin e korepetitorëve Agim Baftiu, Taxhedin Sinani, profesionalizimin e orkestrës dhe vallëtarëve, bashkëpunimin fantastik me Universitetin AAB që përforcuan stafin tonë me vallëtaret Erëza Grajçevci dhe Erna Salihi në këtë udhëtim!
Falemnderit çdonjërit të angazhuar që dha kontribut në këtë fitore të jashtëzakonshme!
Bashkë shkruajmë histori!
Ky çmim është dhe një gur i rëndësishëm në ngritjen e kulturës sonë kombëtare dhe në e imazhit të shtetit.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.