Autoritetet zvicerane u thonë qytetarëve ‘të përgatiten për dimër’ duke blerë dru dhe qirinj

news
Advertisement

Mbikëqyrësi më i lartë i energjisë elektrike i Zvicrës ka thënë se publiku duhet të presë ndërprerje të përkohshme të energjisë këtë dimër në rastin më të keq.

Advertisement

Të gjithë duhet të mendojnë se çfarë do të bëjnë në rast të një ndërprerjeje që zgjat disa orë”, ka thënë Werner Luginbühl, president i Komisionit Federal të Energjisë Elektrike (ElCom).

“Sigurisht që këshillohet të keni mjaft qirinj në shtëpi. Ata që kanë një sobë druri duhet të sigurohen gjithashtu që të kenë mjaftueshëm dru zjarri”, ka shtuar ai.

Dhe Stella Jegher e Pro Natura kritikoi qeverinë se nuk po bën përpjekje për të kursyer energjinë elektrike.

“Ne harxhojmë sasi të mëdha energjie”, i tha ajo SonntagsBlickExternal.

“Vetëm në konsumin e përditshëm, industria, biznesi dhe familjet private mund të kursejnë rreth një të tretën e energjisë elektrike pa e vënë re”.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.