Epidemiollogu në Maqedoni: Ja kur do të arrijmë pikun e kësaj vale, më pastaj do të mbushen….

news
Advertisement

Epidemiologu Dragan Danilovski në një prononcim për TV24 tha se nuk nevojiten masa të reja kufizuese përkundër shtimit të numrit të rasteve në javët e fundit. Sipas pritshmërive të tij, numri i të infektuarve nga muaji i ardhshëm do të ulet ndjeshëm.

Advertisement

“Masat kufizuese nuk janë të nevojshme, duhet vetëm vazhdimi i masave ekzistuese, për mbajtjen e maskave në ambiente të mbyllura, kjo duhet të zbatohet veçanërisht për kategoritë vulnerabël. Lloji i ri i Covid-19 do të mbushë statistikat derisa të digjet. Kulmi do të ndodhë në shtatë ditët e ardhshme dhe tashmë në Shtator pritet që shifrat të zvogëlohen”, tha Danilovski.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.