Бочварски за ТВ 24: Минатата година имавме најголемо ниво на капитални инвестиции од 465 милиони евра

news
Advertisement

Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски во емисијата 24 анализа рече дека се чувствува подготвена за поголем исчекор во поглед на инфраструктурата. Во 2021 е постигнат тој исчекор, а минатата година достигнале најголемо ниво на капитални инвестиции од 465 милиони евра.

Advertisement

– Државата зема најголем замав во најтешката ситуација, со оглед на кризите во земјата. Годинава не може да не бидеме незадоволни. За 2022 година иградивме и пуштивме во употреба два експересни патишта, Штип – Радовиш и Штип – Кочани. Со тоа се дава шанса за развој на истиочниот регион кој беше запоставен. Експресните патишта се одреден дел од иден автопат. – рече Бочварски.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.